Risotto rannakarpide ja valge veiniga

20 min
kahele inimesele

Koostisosad:

300 g soolvees rannakarpe
– 300 g arborio riisi
– 1 sibul (hakitud)
– 2 küüslauguküünt (hakitud)
– 150 ml valget veini
– 1 l kana- või köögiviljapuljongit
– 50 g parmesani juustu
– 2 spl võid
– Oliiviõli
– Petersell ja sidrunisektorid

1 / 2
Valmistamine
  1. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ja lisa sibul ning küüslauk, kuumuta klaasjaks. Hea kui on paksu põhjaga pott.
  2. Lisa riis ja sega, kuni terad muutuvad läbipaistvaks.
  3. Vala peale valge vein ja lase aurustuda.
  4. Lisa puljong järk-järgult, pidevalt segades.
  5. Kui riis on peaaegu valmis, lisa rannakarbid.
  6. Maitsesta soola ja pipraga, sega sisse või ja parmesan.
  7. Serveeri sidrunisektorite ja peterselliga.
Kasutatud tooted